Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kim tak goo

9. 12. 2010

Dorama má 30 dílů (linin styl koukání, první čtyři, skok na sedmej až jedenáctej, počkat až bude konec, kouknout se nakonec, dokoukat zbylý díly:D)

Postavy se dělí do tří kategorií - blbci, mrchy a ti co nic neví, ale jsou to hlavní hrdinové (přičemž blbci větinou přechází do mrch a naopak, stálý zůstavaj jen ti poslední)

Má podle mě dokonalej OST (výběr - Kyuhyun)



Co se týče herců, taky si nemám na co stěžovat.

kdybych měla hodnotit byla by to silná sedmička 7/10

Pokud to vyzní tak, že se mi to nelíbilo, tak říkám, že líbilo...jako fakt:D (ani tohle nesplňuje požadavky recenze:D)

Zápletka je jednoduchá. Bohatý, mocný a dobře vypadající majitel továrny na chleba (dále jen taťka) svede chůvu svých dvou dcer a je zaděláno na problém. Chůva (dál už nejspíš matka) je těhotná a nejspíš to bude kluk, což nemůže přenést přes srdce taťkova manželka (dále jen mrcha č. 1), protože ona porodila jen dvě holky.

Mrcha č. 1 tedy vymýšlí plán, jak zničit matku a zajistit si dědictví taťkovi továrny (přece to nezdědí nějakej bastard, že). Plán č. 1 otěhotnět a porodit syna se podaří s malou pomocí dárce spermatu manažera Han(a), který je rodiným "přítelem" už spoustu let a pro mrchu č. 1 má velkou slabost. Takže, když ho odtáhne do postele, nic nenamítá.

První půlka by byla, ale co teď s matkou a tím nenarozeným mimčem. Co by? Zabijeme je! Sprovodíme ze světa a bude. Jenže co se nestane, matka na celých 9 měsíců zmizí a když ji zase najdou, malý Kim Tak Goo (dále jen hh = hlavní hrdina) je na světě a v manažer, má nějakej záchvat lidskosti či co, takže je nechá jít s podmínkou, že se nikdy nepokusí kontaktovat famíli. Matka souhlasí a v slzách prchá!

O dvanáct let později nám ukážou hho, jako šikovného puberťáka, který si poklidně žije s maminkou ve stínu taťkovi továrny (jaká náhoda). Je zamilován do své spolužačky Shin Yu Kyoung (dále mrcha č. 2). Nikdy by nic neprasklo, kdyby hh neměl nos jako honící pes a zvláštní talent (po taťkovi) na čmuchání chleba a nerozhodl se, že začne krást. Matka a hh jsou odhaleni, manažer a mrcha č. 1 zase kují vražedné plány a taťka si žije v blažené nevědomosti (taky patří po většinu dorama do kategorie blbců).

A pak matce hrábne, vezme hlavního hrdinu a pošle k taťkovi, mrše č. 1, jeho sestrám a bratrovi (který ani jeho bratrem není) a uteče. Goo Ma Jun je rozmazlenej fracek, který ho neustále šikanuje, sestry ho ignorujou, mrcha č. 1 ho nenávidí, protože jí připomíná vlastní selhání a manažer kuje dál vražedné plány. Jen taťka ho stále v nevědomosti učí péct chleba.

A hh to jednou nevydrží a zdrhne, jenže to už je jeho matka jaksi unesená a zhozená z útesu a hh je na světě úplně sám.

O dalších dvanáct let později, je nám představen hh, jako rváč, který stále touží najít svoji matku a muže, který ji unesl. Muže s tetováním mlýnu na ruce. Všichni nám vyrostli, zkrásněli (jak kdo), intriky nabrali na síle.
Goo Ma Jun se stal celkem dobrým pekařem, právě nastupujícím do Pekárny Pal Bong, jejímž majitelem je taťkův bývalý učitel, a kde hh objeví týpka s tetováním.

A ve snaze zničit týpka s tetováním, se nechá nabrat jako učeň a konečně se projeví jeho talent!



Uff...telenovela jako blázen...

Teď, co jsem to chtěla..jo rozčilovat se...pak mi došlo, že já se rozčilovat nemůžu..je to dorama (požívá se to protože dorama, jako odpověď na všechno:D)

Jako postavy i já prošla nějakým tím vývojem. Třeba Ma Jun - nesnášela jsem ho jako děcko, nelíbil se mi, když vyrostl, ale za těch 23 dílů nějak zkrásněl a v posledním jsem mu děsně fandila. Hrál ho Joo Won.


Tak Goo - je neuvěřitelnej truhlík:) miluju ho...ten jeho úsměv, to jak se do všeho vrhá po hlavě, to jak vypadá - on vypadá dobře furt -když někoho mlátí, když je mlácen, když se směje, když brečí, když se tváří nechápavě, když mu to dojde - fakt pořád:D V hlavní roli Yoon Shi Yoon.


Mrcha č. 2 - chápu, proč Yu Kyoung dělala, to co dělala, fakt jí rozumím....bylo mi jí líto....zahrála si ji Eugene (herečka, kterou jsem znala z jiných doramat)


V druhé hlavní ženské roli, vždycky tam musí být nějaká druhá, tady je to Mi Sun, vnučka majitele pekárny, kde se naši dva bratři střetnou, se objevila Lee Young Ah (kterou, můžete znát třeba z Iljimae)


Zbytek nějak nestojí za řeč:D

Hmm..a teď zas nemám na co koukat...blah...Mějte se fanfárově:D